Medarbetare berättar
Möt några av våra medarbetare - kanske dina framtida kollegor - och hör vad de har att berätta.

Sandra

Rekryterare, Stockholm

"Det absolut roligaste med mitt jobb är att jag får möjligheten att träffa så många olika spännande människor."


  • Vilken typ/kategori av konsult är du?

Jag är ingen konsult. Jag arbetar in-house i rollen som rekryterare. Jag ansvarar för att hitta fler härliga medarbetare till vårat team.

  • Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter

I min roll som rekryterare är min uppgift att hitta fler kompetenta och härliga kollegor till vårat team. Som rekryterare arbetar jag mycket med search, annonsering, intervjuer och referenstagning. I rollen som rekryterare är det även viktigt att ha ordning och reda på samtliga processer för att kandidaten ska få den bästa upplevelsen. Detta kräver bra lagarbete mellan mig och konsultcheferna, som också är delaktiga i rekryteringsprocessen. Eftersom vi har ett så bra samarbete i teamet så har vi möjliggjort för att vi kan arbeta proaktivt med rekryteringsprocessen, viket jag tycker är riktigt roligt. Utöver det dagliga arbetet arbetar jag med att hitta nya lösningar för en smidigare och bättre rekryteringsprocess samt med branding och hur vi ska nå ut till kandidater hur det är att jobba hos oss.

  • Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Lexicon IT-konsult?

Jag praktiserade på Lexicon IT-konsult under min sista termin på Personalvetarprogrammet och då drev ett mångfaldsarbete. Jag fick förmånen att få en inblick i verksamheten och hur det är att jobba här innan jag började min anställning. När det blev aktuellt att jag skulle börja på Lexicon IT-konsult så visste jag hur det var att arbeta i organisationen och det gjorde att valet var givet för mig.

  • Vad är roligast med ditt jobb?

Det absolut roligaste med mitt jobb är att jag får möjligheten att träffa så många olika spännande människor. Jag gillar även det varierande arbetssättet och att nya situationer uppstår varje dag. Det stora pluset måste jag dock säga är teamet jag jobbar med, vi har både kul och arbetar väldigt bra ihop.

  • Vad har du för tidigare bakgrund/utbildning?

Jag är utbildad till Personalvetare.

  • Vad är det mest spännande du har lärt dig under din tid med Lexicon IT-konsult?

Det är många olika saker, jag har verkligen lärt mig massor sedan jag började här. Det är mitt första jobb efter min HR utbildning så allt är relativt nytt vilket innebär jag har fördjupat mina kunskaper inom alla mina dagliga arbetsuppgifter. Jag har även lärt mig mycket som sträcker sig längre mina arbetsuppgifter, alla mina kollegor är bra på att dela med sig av tips och erfarenheter vilket är perfekt för mig som är ny i rollen.

Bli en av oss!
Söker du nya utmaningar och uppskattar en trygg anställning, bra förmåner, utmanande uppdrag och kunniga och trevliga arbetskamrater?
Då vill vi träffa dig!